Sabtu, 1 November 2008

duyong

assalamualaikum...wbt
citer duyong yang apek n maya karin tu berlakon...
pernah tengok tak...
lawakan tempat diorang buat pengambaran.
cekgu pernah berhajat nak pergi tengok tempat tu.
hajat cekgu tercapai gak kerna mereka membuat pengambaran di 'area' Semporna je.
(bukan nak promote semporna ek)..
bila ntah tarikhnya cekgu lupa, cekgu p mandi kat sana. air kat situ memang jernih.nampak sampai dasar tuuu.boleh tahap kedalaman dia. nak masuk kena bayar rm2 satu kepala. tapi laut kat sini tiada pantainya.....terus jer berenang dari bangunan yang beratap hijau tuuu.

nama kg ni ialah kg tampi-tampi.
luas mata memandang, luas lagi ler lautan di sini.
untuk mandi di sini, mesti masuk di bangunan beratap hijau tuuu.mengikut dalam muvee duyong (kalo korang tengok ler) kat sini ler duyong di tangkap n awie kenakan cas tuk tengok duyong tuuu.(kalo korang nak datang mandi bagitau ler cekgu ekk,cekgu bawk p sana...sejak bila cekgu jadi promoter semporna ni)

nah tengok ler kejernihan airnya...nampak tapak sleme kat bawah tuuu.....
ok ni ler salah satu tempat menarik di semporna...tunggu ler gambar-gambar yang cekgu akan lawat di pulau2 di area sini ekkk.....

5 ulasan:

Sufi Idany berkata...

erm... salam ziarah.
cantik cekgu....

sonok baca pengalaman cekgu kat pulau sana... semoga usaha murni cekgu akan di berkati.... amin...

irzanus berkata...

-sufi idany-
salam tuk cik sufi gak
huhu luas mata memandang luas lagi ler pengalaman yang dapat...
anyway thnks kerana sudi menjengok yaa...

nur'ain berkata...

salam ziarah ^_^

huhu saya sangat mengidam untuk ke sana. sangat sangat.

irzanus berkata...

nur'ain
erm sila lah datang......saya boleh jadi tourist guide

Chekgu BaniHassim berkata...

besh...
yg ni pun best...
jeles...aku jeles...